Algemene informatie

VERPLAATSINGEN

Voor ALLE reizen wordt het vervoer gedaan via comfortabel uitgeruste 3–4 sterrenbussen, en dit doorgaans via ‘Bus4You’ uit Geraardsbergen, daarnaast zijn er enkele trips met een gelijkwaardige firma. Na de positieve commentaar op materiaal, als op chauffeurs kunnen we dit ecght garanderen dat het een stressvrije reis wordt. De ter beschikking gestelde bussen zijn allen van recente datum.

De opstapplaatsen worden doelbewust beperkt: Avelgem/Nazareth (waar de bussen vertrekken), Gent, Antwerpen en Brussel - dit vermindert aanzienlijk de reisduur. Er kan bij voldoende inschrijvingen door een groep personen met eenzelfde voorkeur van vertrekplaats een bijkomende opstapplaats gecreëerd worden.

Bij vroege boeking (voor 15/11/2020) wordt er rekening gehouden met voorkeurszitplaatsen.

De fooi is inbegrepen.

U kun en mag de verplaatsing eveneens maken met uw persoonlijk transportmiddel (eigen vervoer). Een reisroute wordt dan bij de reisdocumenten meegeleverd.

Eén opmerking hierbij: ter plaatse kan het gebruik van onze bus richting skipiste onmisbaar zijn. Bij eventueel plaatstekort op de bus en onze transferbusjes kan het zijn dat u die verplaatsingen toch met uw eigen wagen moet doen!

VERBLIJF

Verblijf in HP met eventueel een extra maaltijd bij aankomst en/of vertrek inbegrepen, tenzij anders vermeld. Enkel drank aan tafel en middageten is niet inbegrepen.

​​​SKIMATERIAAL

In Italië wordt het ter plaatse gehuurd.

Voor de andere bestemmingen is het aangeraden (en goedkoper) dit vanuit België mee te nemen.

Het skimateriaal wordt bij voorkeur gereserveerd via SKICENTER WIM BRACK, Windmolenstraat 104, 9450 Haaltert. Dit aan zéér democratische prijzen.

Zijn TEL. voor pasafspraken: 053/83.11.91 , mail: info@skicenter.be .

LET OP: U DIENT VOORAF ONS TE MELDEN DAT U MATERIAAL WENST TE HUREN, EN ZEKER ZELF GAAN PASSEN, ANDERS WORDT HET DOOR DE WINKEL NIET AANVAARD EN MEEGEGEVEN!!!

OPGELET: U kan geen skimateriaal met de bus meegeven als u niet meerijdt!! - Uitgezonderd voor de krokusreis naar Hüttschlag, dan is dit wel mogelijk.

SKIOPLEIDING

Desgewenst kan met de krokusvakantie een officiële cursus tot initiator georganiseerd worden en gegeven door één van de topinitiators van de Belgische skifederatie bij voldoende interesse. Prijs op aanvraag.

SKILESSEN

Worden door eigen Nederlandstalige skimonitoren gegeven. Eventueel kan er voor de extra-gevorderden (bij voldoende interesse) beroep gedaan worden op plaatselijke skigidsen (ter plaatse te betalen).

Voor de 10-daagse reizen is de prijs 95 euro voor 6 dagen les aan 3,5 uur per dag in kleine groepen (max. 8 man). U kunt eveneens opteren om les te volgen gedurende 1 dag.

De beginners onder jullie worden GRATIS de verdere dag begeleid. Verder zijn ook lessen voorzien voor snowboarders.

KINDERSKI

Vanaf 3 jaar zijn er lessen voorzien. In sommige gebieden gebeurt dit in samenwerking met de plaatselijke skischool, deze lessen zijn allemaal in het Nederlands gegeven. Er zijn groepjes van max. 6 kinderen volgens leeftijdscategorie. Naast skilessen zijn er ook begeleiders om het de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken met een speciaal animatieprogramma. Er is ook opvang buiten de piste voorzien.

KINDEROPVANG

Vanaf 1,5 jaar kunnen de kinderen mee. Er is ook een speciale opvang voor de kinderen tijdens de dag. Kinderopvang is voorzien voor Oudejaar, Krokus en het Paasverlof.

Speciale vermelding hiervoor zijn de reizen naar HUTTSCHLAGG in Oostenrijk.

(Op aanvraag: kinderen jonger dan 1 jaar kunnen eventueel mee)

KINDERKORTINGEN

Voor detail, zie prijstabel.

Belangrijke opmerking: Enkel kinderkorting indien kinderen op de kamer van de ouders slapen!

In ander geval wordt de prijs aangepast. (vraag ernaar!)

VERZEKERINGEN

Annulatieverzekering kost 25,00 euro.

Reisverzekering: 30 euro per persoon. In elk geval aan te raden!!

REISDOCUMENTEN

Uw identiteitskaart (ook voor de kinderen) is noodzakelijk!!

Het document (eurocrosskaartje) van uw mutualiteit (ziekenfonds), ZELFS indien u een bijstandsverzekering heeft.